Musterring

Musterring

25/08/18

Josef Höner was niet alleen als meubelarchitect zeer creatief, maar sloeg ook als ondernemer nieuwe wegen in. Toen hij Musterring in 1938 oprichtte, beoogde hij het idee van een bundeling van productie, handel en service. Met vereende krachten moesten alle deelnemers buitengewone prestaties leveren.

Het concept sloeg aan. Nu, 80 jaar later, geldt het systeem nog steeds als modern en toekomstgericht. Zelfs een visionair als Josef Höner had niet met een dergelijk langdurig succes durven rekenen. De kennis van acht decennia vormt een solide basis voor het overwinnen van toekomstige uitdagingen.

Vanaf het begin stond het kwaliteitsconcept bij Musterring hoog in het vaandel. Materiaal, verwerking, vorm, functie – al deze criteria moeten kloppen, zodat een product voorzien mag zijn van het Musterring-handelsmerk.

Sinds 1938 staat Musterring voor kwaliteit. De garantie van 5 jaar, schriftelijk vastgelegd en beschreven in de Musterring-kwaliteitspas, behoort tot de sterkste verkoopargumenten. Elk systeemprogramma wordt voorzien van een sticker met daarop de programmanaam en het controlenummer en zodoende bevestigt dat de klant een uniek product heeft gekocht. Vormgevingskwaliteit en functionele kwaliteit bij elkaar opgeteld zijn de aarde van Musterring-meubels – de meerwaarde van een betrouwbaar merk.  Aan het einde van de jaren ’80 begint de samenwerking met de Duitse vereniging van meubelfabrikanten (EMV). Sindsdien worden de producttests uitgevoerd door geautoriseerde keuringsdiensten.

Sinds 2013 is de populaire acteur Sky du Mont de officiële merkambassadeur. Met een gestaafde naamsbekendheid van meer dan 70% bezet Musterring een uitzonderingspositie op de Duitse inrichtingsmarkt.

Familieondernemingen vormen de ruggengraat van de Duitse economie. Ondertussen wordt Musterring al weer geleid door de derde generatie. Hoe hoog gewaardeerd onze onderneming is bij eindgebruikers, wordt duidelijk uit een actueel onderzoek van het economische tijdschrift Focus Money: Musterring werd onderscheiden als een van de meest geliefde familieondernemingen! Ook in de categorie ‘hoogste klantenloyaliteit’ ontvingen wij opnieuw het predicaat ‘uitmuntend’ – voor de tweede keer na 2016. ‘Wij zijn bijzonder blij met deze waardering!’ luidt het bij de directie.

Benieuwd naar de fantastische collectie die het kwaliteitslabel Musterring waard is? Ontdek het bij Loft Interieur op de Ninoofsesteenweg te Roosdaal.

 

Trefwoorden: