Vervolledig Uw interieur met een mooi tapijt, het maakt je woning warm en gezellig

Tip van de Interieurstylist

06/03/18

Interieurtip nummer 1

Warmte en gezelligheid is wat iedereen wil creëren in zijn of haar woning. We snakken allemaal naar een beetje me-time, en als we die dan gevonden hebben, dan willen we die tijd zo gezellig mogelijk invullen. Een interieurtip die daar het best bij past is een geschikt tapijt te leggen in je woonkamer. Het brengt zóveel warmte in je woning, een vloerkleed maakt je interieur helemaal af.

 

Het juiste tapijt kiezen

Welk tapijt past nu het beste bij jouw interieur? Bekijk eens de kleuren die je gebruikte in je kamer. En of het nu de woonkamer, de slaapkamer, de hal of de keuken is, je gaat steeds op dezelfde manier tewerk. Het juiste tapijt kies je qua kleur en stijl door het helemaal te laten aansluiten bij alle andere elementen in de kamer. Bestaat je kamer uit zachte naturel tinten, trek die lijn dan door voor je tapijt. Een figuur of grafische print kan zeker als de rest rust uitstraalt. Gebruikte je al wat kleur in de kamer? Dan kan je die kleur ook in het tapijt doortrekken. Zo wordt je tapijt een échte blikvanger.

 

Soorten tapijten

Er bestaan enorm veel verschillende soorten tapijten. Het maakt niet uit welke soort je in huis haalt: een hoogpolig of laagpolig vloerkleed, vintage of oosters: het zorgt gegarandeerd voor sfeer in je kamer. Loft Interieur biedt een erg brede waaier aan verschillende soorten tapijten. Een tapijt kan gemaakt zijn uit wol, maar evengoed zijn tapijten van synthetische vezels erg goed van kwaliteit.

 

Geluid dempen door een tapijt

Vergeet ook niet het geluiddempende effect, vooral dan van hoogpolige tapijten. Heb je een nieuwbouwwoning met een erg strak interieur? Dan durft de akoestiek nogal eens tegen te vallen. De mooiste geluiddemper die je in je woning kan voorzien, is een tapijt. Het brengt warmte en sfeer, en zorgt in één klap voor de rust in huis die je nodig hebt tijdens die belangrijke me-momenten.